© Tanık Haber

ASTIM HASTALARINA DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI

Mersin’in Anamur İlçesi’nde yaklaşık 20 milyon yıl öncesinde oluştuğu sanılan Köşekbükü Mağarası astım hastalarının doğal şifa kaynağı oldu.

RAZİYE ERDEN-  Mersin’in Anamur İlçesi’nde Köşekbükü Mağarası’nın, ziyaretçileri günden güne arttı. Şifa dağıttığına inanılan doğa harikası mağara, iki yıl önce bir çoban tarafından keşfedildi. Sarkık, dikik ve travertenlerin yanı sıra farklı bir özelliği ile de ortaya çıkan Köşekbükü Mağarası, astım hastalarına çok iyi geldiği söylendi. Yaz- kış 18 derece olan Köşekbükü Mağarası, 500 metrekare alana sahip.

“ÇOBAN TARAFINDAN KEŞFEDİLDİ”

Köşekbükü Mağarası hakkında konuşan Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Şen, “Burası yaklaşık 20 bin yıllık geçmişe sahip. 2 yıl önce bir çoban tarafından keşfedildi. Sarkıklar kendiliğinden oluşmuş. Burası yazın ve kışın su ile nem oluyor” dedi.

“HERKESİN GELMESİNİ TAVSİYE EDERİM”

Ziyaretçilerden Ayşe Deniz, “Kendi yakınlarım astım hastası olduğu için burayı çok iyi biliyorum. Yıllardır geliyorum ve herkesin gelmesini tavsiye ederim. Herkes içinde sağlıklı ve iyi olacağını düşünüyorum. Köşekbükü Mağarası girer girmez çok değişik bir havası var, bunu hissediyorsunuz. Bir kez gelmek yararlı olmayacak, belirli aralıklarla gelinmesi gerekiyor.  Çok güzel iyi geldi bana, sevdim herkesin gelmesini tavsiye ederim” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER