© Tanık Haber

“Ayrıştırıcı ve kışkırtıcı dil terk edilmeli”

Mersin Seçim Güvenliği Platformu tarafından yapılan açıklamada; seçimlere sayılı günler kala kullanılan kutuplaştırıcı- provoke edici dilin daha da keskinleştiğine dikkat çekilerek, “Yetkilileri; kullandıkları ayrıştırıcı, kışkırtıcı dili terk etmeye ve saldırılara son verilmesi için gerekli önlemleri almaya ve duyarlılığa davet ediyoruz”  denildi.

Mehmet IŞIK -MERSİN (TANIK HABER)- Seçim yarışı, bazı siyasi liderlerin kullandıkları kışkırtıcı dil yüzünden son günlerde istenmeyen olaylara sahne oluyor. Konuyla ilgili olarak KESK’e bağlı Eğitim-Sen Mersin Şube binasında toplanan Mersin Seçim Güvenliği Platformu, tehlikeli gerginliklerle ilgili basın açıklaması yaptı. Mersin Seçim Güvenliği Platformu adına açıklamayı yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, seçim sürecinin son haftasına girilirken yurt içinde ve yurt dışında seçim çalışmaları sırasında yaşananların, adil ve eşit koşullarda geçmesi gereken bu döneme dair kaygıları her geçen gün daha da arttırdığını savundu. Değişik kentlerde seçim çalışmalarını engellemeye yönelik saldırı girişimlerinin ve kutuplaştırıcı- provoke edici dilin daha da keskinleşerek devam ettiğine dikkat çeken Başkan Sümbül,  “Yakın zamanda Mersin’de ‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ adlı bir grubun seçim çalışması sırasında saldırıya uğraması, Tarsus’ta YSP seçim aracına yönelik bıçaklı-sopalı saldırı girişimi ve Çay Mahallesinde Hüda-Par seçim çalışması sırasında yaratılmak istenen tehlikeli ve provoke edici silahlı saldırı ve sonrasına yapılan asılsız haberler bu kaygılarımızı daha da arttırmaktadır. Akdeniz Belediye Başkanının HDP’li belediye meclis üyelerine karşı bir televizyon kanalında ‘milli değerler’ üzerinden kullandığı dil saldırıları tırmandırıcı niteliktedir.  Mezitli’de bir okul müdürünün sosyal medya üzerinden bu süreci tırmandırıcı nitelikteki paylaşımlarını da kınıyoruz. Bu ve benzeri girişimlere karşı yetkilileri kullandıkları ayrıştırıcı, kışkırtıcı dili terk etmeye ve saldırılara son verilmesi için gerekli önlemleri almaya, duyarlılığa davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

İYİLİK KAZANACAK

Sümbül, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve kendisini izlemeye gelenlerin Erzurum mitinginde uğradığı taşlı saldırı ve sonrasında yetkililerin kullandığı dili kınayarak, şunları kaydetti: “Seçimlere yönelik bu saldırıları ve ayrıştırıcı-kutuplaştırıcı dili lanetliyoruz. Erzurumlulara, yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Toplumu sağduyulu olmaya, sandığa giderek oylarını kullanmaya ve geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ülkemizde birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz. 14 Mayıs’ta eğlenerek, bir bayram havasında sandığa gitmek, oyumuzu vermek istiyoruz. Yurttaşlarımızı birbirine düşman etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Birbirimize, yaşamlarımıza sahip çıkacağız. İyilik kazanacak.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER