© Tanık Haber

Başkan Seçer, partilileri ile bir araya geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut, Silifke ve Erdemli’de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek partilileri ile bir araya geldi. İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Seçer, burada partililer ile buluştu.

MERSİN (TANIK HABER)-Başkan Seçer’e ziyaretinde CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mut İlçe Başkanı Ali Kaya, İYİ Parti Mut İlçe Başkanı Zeynep Nurdal Köse, Deva Partisi İlçe Başkanı Turgay Özdemir ve Saadet Partisi Mut İlçe Başkanı Ahmet Kara eşlik etti. Partililere hitaben yaptığı konuşmasında Mersin’den çıkan oy oranlarının önemli olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Mersin genelinde baktığınız zaman iktidar karşıtı, Cumhurbaşkanı’nın değişmesini isteyen yüzde 63’lük bir kesim var. Bu yüzde 63’lük kesimin yüzde 57’si; tercihini Sayın Kılıçdaroğlu’na kullandı. Seçim çift turlu. 100 metre koşuyorsunuz, şu anda son 20 metre. İyi kondisyon, iyi taktik ve iyi strateji ile son 20 metrede rakibinizi geçer, ipi göğüslersiniz. Seçim böyle bir şey” diye konuştu.

“Biz siyasi mücadelelerde bu kadar ahlak ve etik dışı tavırları bugüne kadar görmedik”

Çocukluk yıllarından beri siyaseti takip ettiğini ve sonrasında da siyasetin içerisinde yer aldığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Biz siyasi mücadelelerde bu kadar ahlak ve etik dışı tavırları bugüne kadar görmedik ve yaşamadık. Kendi partimizde de böyle bir kültür edinmedik. Birine iftira atma, toplumu manipüle etme, çirkin yöntemler kullanmak; biz bunu aklımıza dahi getirmeyiz ve bunu televizyon ekranlarında söylemesi ve bu kadar basite indirgenmesi bile vatandaşlarımızın Türkiye'nin getirildiği durumu görmeleri açısından çok önemlidir. Bir toplumda ahlak çürümüşse diğer hiçbir şeyden bahsedemeyiz. Sonuçta ne birbirimize saygımız, ne vatan sevgisi ve ne de bayrak sevgisi kalır” diye konuştu.

“İNSAN HAFIZASI UNUTUR AMA VATANDAŞLARA HATIRLATMAK DA BİZLERİN GÖREVİDİR”

Topluma, geçmişte yaşananların hatırlatılmasının ve anlatılmasının siyasiler olarak görevleri olduğunu da ifade eden Başkan Seçer, “İnsan hafızası unutur ama insanlara, topluma, vatandaşlara geçmiş dönemde yaşananları hatırlatmak da biz siyasetçilerin görevidir. Anlatın onlara. O dönemi yaşatanlar, bunun tam tersini yapanlar kendileriymiş gibi bir algı yönetimi yapıyorlar ve kısmen başarılı oldular” dedi.

“BİZDEN TERÖRİST ÇIKMAZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken asıl konuşulması gereken konunun ekonomi olduğunu da vurgulayan Başkan Seçer, bunun ciddi bir sorun olduğuna değindi. Türkiye’de ki hukuksuzluğa dikkat çeken Seçer, “İnsanlar bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığı zaman hakkını arayacak mahkemede. Fakat mahkemeye güvenemiyor. Bunlar konuşulmadı. Sonra getirip bunu toplumun önüne sanki ortada Millet İttifakı’nın ya da CHP’nin terör örgütleri ile bir irtibatı, ilişkisi varmış gibi toplumu manipüle ediyorlar. Bunu halka anlatmak zorundayız. Bizden terörist çıkmaz. Bizden kimse terörist çıkartamaz. Bizim pirimiz belli, bizim yerimiz belli” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER