© Tanık Haber

CHP’li kadınlar: Haydi, kadınlar sandığa

MERSİN (TANIK HABER)-CHP Mersin İl Kadın Kolları, “Hayatlarımıza, Haklarımıza ve Hayallerimize Sahip Çıkalım” sloganıyla herkesi 28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmaya çağırdı.

Seçime az bir süre kala CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın basın açıklaması, 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı olarak kadın kolları tarafından okundu. Mersin’de de Nazlıaka’nın açıklaması CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç tarafından il başkanlığında kamuoyuna sunuldu.  Tarihi bir süreçten geçildiğine dikkat çekilen açıklamada, ülkenin kaderinin belirlenmesine iki gün kaldığına dikkat çekildi.  “28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçim iki aday arasında değildir. Bir referandum niteliğindedir. Elbette her seçim çok önemli fakat bu seçim özellikle Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yarısını oluşturan biz kadınlar için hayati öneme sahiptir. Bir yanda esaret diğer yanda özgürlük duruyor” denilen açıklamanın özeti ise şu şekilde:

KADIN DÜŞMANLIĞI İDDİASI

“Cumhur İttifakı adeta bir kadın düşmanı koalisyonuna dönüştü. Kadınların kazanılmış tüm kazanımlarına göz diken Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan HÜDA PAR’ın Meclis’e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu.  Meclis’te temsil hakkı kazanan bu zihniyet planlarını alenen ilan etti. Daha mazbatasını bile almadan kadın düşmanlığını ortaya koyan Cumhur İttifakı milletvekillerinin Meclis’te nasıl bir yol izleyeceği ortada.

OY KULLANMAK ZORUNDAYIZ

Küskün olduğunu, bezgin olduğunu, umutsuz olduğunu ifade ederek sandığa gitmemeyi düşünenler varsa, neyle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha görsün. Sözün kısası: sandıklara gitmek, oy kullanmak zorundayız. Sadece oyumuzu kullanıp dönmek de yetmiyor, sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Millet İttifakı olarak sandık güvenliği konusunda tüm tedbirlerimizi aldık. Her sandığa üç kadın müşahit çağrımıza ses veren herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Haydi kadınlar, sandığa… Bize reva görülen cehennemin içine hapsolmuyoruz. Kadın örgütleri ile kararlı bir şekilde mücadeleyi büyütüyoruz. Biliyoruz ki; örgütlü gücümüz karşısında duramayacaklar.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM YAPILDI

300’ü aşkın bileşeni olan EŞİK Platformu ile bir sosyal medya mitingi yapıyoruz. #KararVer #OyVer ve #GeleceğineSahipÇık etiketleriyle paylaşımlar yapıyoruz. Lütfen siz de bize katılın, etiketleri paylaşın. Kadınların yaşam hakkı için, Medeni Kanun ile elde ettiğimiz haklarımızı korumak için,  6284 sayılı Kanun’un yürürlükte kalması için, Çocuklarımızın zorla ve erken yaşta evlendirilmemesi için,  Gençlerin aydınlık yarınları için, İstihdam dışına itilmememiz için, Haklarımızı aradığımızda hakarete uğramamak için, Hak, hukuk, adalet için,  Demokrasi için,  Cumhuriyet değerlerimizi korumak için, Ali Gaffar Okkan için, Konca Kuriş için, Haydi, kadınlar sandığa!  Sandıklara sahip çıkalım! Hayatlarımıza, haklarımıza ve hayallerimize sahip çıkalım!”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER