© Tanık Haber

“Çocuklarımız İçin Tek Yürek “

 (TANIKHABER) Mersin Üniversitesi’nin depremin en çok etkilediği çocuklar için hayata geçirdiği “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” projesi, kapanış töreni ile birlikte sona erdi.

MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış törenine, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Erdemli Belediyesi Başkanı Mükerrem Tollu, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Eğin, Mersin İl Mili Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, dekanlar, daire başkanları, proje gönüllüleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Mersin Üniversitesi Ailesi Çocuklarımız İçin Tek Yürek” isimli belgesel katılımcılara izletildi.

Prof. Dr. Erol Yaşar ilk olarak depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletti. Yaşanan felaket sonrası Mersin Üniversitesi olarak hemen harekete geçtiklerini belirten Prof. Dr. Yaşar, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için hastanemizdeki kafeteryamızı ve merkezi yemekhanemizi 24 saat açık hale getirerek, ücretsiz bir şekilde yemek ikramlarında bulunduk. Personel, öğrencilerimiz ve gönüllü vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde koordine olmasıyla Üniversite olarak Hatay ve Osmaniye’ye 3 adet yardım tırı gönderdik. Yine personel ve öğrencilerimizden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup da deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Depremden psikolojik olarak etkilenen vatandaşlarımızı da unutmadık. Hastanemizde açtığımız Afet ve Travma Polikliniği ve KYK Yurtlarında kalan vatandaşlarımız için Psikoloji Bölümü öğretim üyelerimizle birlikte başlattığımız psikolojik destek çalışmasıyla, depremden psikolojik olarak etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduk.” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrasında devlet ve millet olarak gösterdiğimiz birlikteliğin önemine değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, "13 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bu deprem felaketi başka bir ülkede olsaydı, inanın çok ciddi sosyal facialara yol açardı. Ama ülkemiz; bir ve beraber olduğunda, tek yürek olduğunda ne tür felaket olursa olsun üstesinden gelebileceğini herkese gösterdi" dedi.

Proje paydaşlarımızdan Mersin Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol da, "Günlerce kendimize gelemedik. Bu kadar kötü şeyler yaşamamıza rağmen bir araya gelebiliyoruz. Bu da Türk olmanın gerçeği. Biz de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak deprem felaketinin yaşandığı ilk günden beri yerinde olaylara müdahale etmeye çalıştık. Kendi otellerimizi, restoranlarımızı açtık. Tabi ki en önemlisi çocuklarımız ve eğitimleri. Bu ülke büyüyecekse çocuklarımızla büyüyecektir." şeklinde konuştu.

Proje tasarımcısı ve Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Göknil Nur Koçak da yaşadığımız felaketin hepimiz için oldukça yıkıcı olduğunu belirterek, "6 Şubat 2023, saat 04.17'den beri ardı ardına onlarca doğal afet yaşadık. Hepimiz için yıkıcıydı. Ama biz hepimiz daha güçlü birbirimize sarılabildiğimiz için, tek yürek olduğumuz için bu proje var oldu, gelişti, büyüdü ve yürüdü. Duamız odur ki; devletimiz ve bayrağımız baki, milletimiz hep böyle tek yürek olsun." dedi.

Konuşmaların ardından, projede emekleri bulunan tüm kurum içi ve kurum dışı paydaşlara, gönüllü eğitmen ve öğrencilere, plaket ve çiçek verildi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER