© Tanık Haber

Cumhur’a oy verenlerin yüzde 27’si “Özyiğit” dedi

Doğa Soluğan-MERSİN Özellikle siyaset alanında yaptığı anketlerle öne çıkan Gezici Araştırma firmasının Mersin Yenişehir’de yaptırdığı anket çok ilginç bir sonucun ortaya çıkmasına neden oldu. Ankete göre son yapılan genel seçimler göz önüne alındığında AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakına oy verenlerin yüzde 27.1’i CHP’li Özyiğit’e oy vermeyi düşündüğünü ifade ederken kendi adayına oy verenlerin oranı yüzde 53.5’te kaldı.

Gezici Araştırma Merkezi tarafından, Yenişehir genelinde 24 - 27 Şubat 2024 tarihlerinde yapılan ankette oldukça ilginç sonuçlara ulaşıldı. Gezici tarafından sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere gerçekleştirilen ve TÜİK 2019 Yerel ve 2023 Genel Seçim Sonuçları dikkate alındığı anket 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 4268 katılımcı ile yapıldı. Evlere gidilerek yüz yüze görüşme metodu yapılan ve cinsiyet ve yaş kotası uygulanan ankete göre geçen seçimlerde Cumhur ittifakına oy veren katılımcılar da oy tercihini CHP’li aday Abdullah Özyiğit’ten yana kullandığı sonucu çıkıyor.

YÜZDE 67,2 “ÖZYİĞİT DAHA İYİ HİZMET EDER” DEDİ

Araştırmaya katılan halkın adaylardan hangisi Yenişehir İlçe Belediyesi için daha çok iyi hizmet edeceğine ilişkin dağılım yüzde 15’i Ak Parti/MHP ortak adayı Kenan Peker’in daha iyi hizmet edeceğini ifade ederken yüzde 67.2’i CHP Adayı Abdullah Özyiğit daha iyi hizmet edeceğini ifade etti.

Araştırmaya katılan halkın geçtiğimiz Mayıs ayında milletvekili seçimlerinde kime oy verdiği ile 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vereceği arasındaki ilişki incelendiğinde ise AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 27,1’i CHP Adayı Abdullah Özyiğit’e oy vermeyi düşündüğünü söylerken yüzde 53.5’i MHP ve AK Parti ortak adayı Kenan Peker’e oy vermeyi düşündüğünü ifade ettiği görüldü. CHP’ye oy verenlerin yüzde 98.6’sı ise CHP Adayı Abdullah Özyiğit’e oy vermeyi düşündüğünü dile getirdi.

Şuan sandık başında olsa CHP’li Abdullah Özyiğit’e oy verme ihtimali yüzde 73.7, MHP ve AK Parti’nin ortak adayı Kenan Peker’e oy verebilme ihtimali ise yüzde 14.4’te kaldı. Ankete katılanların yüzde 11.9’u ise fikir belirtmemeyi tercih etti.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER