© Tanık Haber

DARBUKALAR DEPREMZEDELER İÇİN ÇALDI

Ritim Perküsyon ve Sanat Derneği (RİTMO) tarafından Mersin’de, Hatay'daki depremzede öğrencilere destek amacıyla Ritim Perküsyon ve Sanat düzenlenen 'Deblek Gecesi'nde, müzik dolu bir gece yaşandı.

RAZİYE ERDEN

Ritim Perküsyon ve Sanat Derneği (RİTMO), Hatay’daki depremzede öğrenciler için 'Deblek Gecesi' düzenledi. Yenişehir Kültür Merkezi Barış Salonu’nda gerçekleşen müzik gecesine ilgi oldukça yoğun oldu.  500’den fazla sanatseverin katıldığı Müzik gecesi, Ritmo Müzik Hocası Murat Salih Gökhan Erkeç’in muhteşem Darbuka şovu ile başladı. Ardından alkışlar eşliğinde çıplak ayakları ile Ritmo üyeleri tek tek sahneye geldi. 6 yaşından 68 yaşına kadar 30’a yakın üyesi bulunan üyeler geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Müzikle sınırlı kalmayan geceye profesyonel dansçılar; salsa, roman ve horon dans gösterileri ile geceye renk kattı.  
“HEPİMİZ ÇOK HEYECANLIYIZ”
Konser öncesi HaberTürk Gazetemize konuşan Ritim Perküsyon ve Sanat Derneği (RİTMO) Başkanı Aynur Güdücü, darbukalarını depremzede öğrenciler için çalacaklarının altını çizerek, “Bugün büyük gün. Mersin halkı tıpkı depremdeki teveccüh gösterdi, salonumuz dopdolu. Hepimiz çok heyecanlıyız, deprem bölgesinde ki kardeşlerimize yardımı ulaştırmak için. Darbukalarımıza bugün bunun için vuracağız. Farklı derneklerin dans grupları sahne alacak, onlarda depremzede öğrencilerimize destek olmaya geldi. Gelemeyeceği halde 50 adet bilet alan oldu ve ‘biletimi tekrardan satabilirsiniz’ dedi. Bu çok kıymetli bir şey. Bu şekilde yaklaşan koca yürekli insanlar. Salon 500 kişilik, ayakta izleyenlerde olacak. Satışa çıktığımızda anında bitti biletlerimiz. Alan yaratmaya çalıştık insanlara, ‘biz geliriz ayakta da izleriz’ diyenlerimiz oldu” dedi. Etkinlikte toplanan yardımlarla öğrencilere destek sağlanırken, dayanışma ve müzik bir araya geldi.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER