© Tanık Haber

DEM PAZARLIĞI MERSİN’İ KİLİTLEDİ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de 31 Mart tarihinde yapılacak seçimleri heyecanla bekleniyor. Bu heyecan Mersin’de CHP’nin DEM ile yaptığı pazarlıklar nedeniyle çok önemli hale geldi. Mezitli’de CHP, Toroslar’da MHP rakipsiz şekilde çalışmaya devam ediyor. 

MEHMET IŞIK -  2024 yılında gerçekleşecek olan il, ilçe, köy ve mahalle seçimleri, vatandaşlar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Bu seçimlerde, belediye başkanları ve muhtarlar için aday belirleme süreci, Ak Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin stratejik tercihleriyle şekilleniyor.

MERSİN’DE CHP’NİN DEM İLE PAZARLIĞI

Mersin siyasetinde ise CHP’nin DEM ile Akdeniz ve Toroslar Belediyesi için devam eden pazarlıklar siyaseti kilitleme noktasına getirdi. Özellikle DEM’in CHP’den Akdeniz’in yanında Toroslar’da da kendi adayını gösterme ısrarı, adayların belirlenmesini de engelliyor. Ak Parti halen elinde olan Akdeniz’de ve Aydıncık’ta olduğu gibi Mezitli’de ve Yenişehir’de de adaylarını açıklamadı. Yine devam eden pazarlıklar nedeniyle CHP Toroslar’da ve Akdeniz’de seçimle kiminle gireceği ve nasıl bir strateji belirleyeceğine karar vermedi.

GÜLTAK’IN TEDİRGİN BEKLEYİŞİ

Adının açıklanmaması halen Akdeniz Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Mustafa Gültak cephesinde tedirginliğe yol açtı. Gültak’ın görev süresince yeterli varlık gösterememesi ve Akdeniz’de yaşayan Kürt nüfusun yoğunluğu nedeniyle Siirt’li Zafer Şahin Özturan adının gündemde olması Gültak’ın tedirginliğini daha çok artırdı. DEM’in Nuriye Arslan gibi radikal çıkışları olan bir ismi aday göstermesinin yanında CHP’nin aday gösterip göstermeyeceğinin belli olmaması seçimlere 2 ay gibi kısa bir süre kalmasına karşın sürecin uzamasına da neden oldu.

TOROSLAR’DA CHP’Lİ Mİ DEM’Lİ Mİ ADAY GÖSTERİLECEK?

CHP-DEM arasında sürdüğü iddia edilen pazarlıklar CHP’nin iddialı olduğu Toroslar’da da siyaseti kilitleme noktasına getirdi. CHP listesinden DEM’li aday mı yoksa CHP’li bir adayın mı gösterileceği konusu yaklaşık 20 gündür MHP’li aday Ali Öz’ün tek başına seçim çalışması yapmasına yol açtı. Sahada adaymış gibi çalışmalarını sürdüren Belediye Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal ile birlikte eski Milletvekili Cengiz Gökçel’in ‘yerli aday’ profili ile heyecanla pazarlığın sonucunu bekledikleri Toroslar’da MHP’nin oylarına ortak olacak aday mı yoksa Kürt oylarına hitap edecek aday mı şeklindeki strateji MHP’nin ekmeğine yağ sürdü.

MEZİTLİ’DE CHP’Lİ TUNCER’İN RAKİBİ CHP’Lİ TARHAN

Ak Parti’nin Mersin adaylarını açıklamaması Mezitli’de ilginç bir durumu ortaya çıkardı. Aday olarak eski ilçe başkanı Ahmet Serkan Tuncer ile seçime girme kararı iki dönem belediye başkanlığı yapan Neşet Tarhan’ın muhalefetine yol açtı. Önce miting kararı alıp sonra vazgeçen Tarhan’ın hala Tuncer ile bir araya gelmemesi ilginç bir siyasi tabloyu da ortaya koydu. Ak Parti açısından aday adayının en az olduğu ilçe olan Mezitli’de adı geçen belediye meclis üyesi Mevlüt Ekmekçioğlu’nun gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken Ahmet Serkan Tuncer, şimdilik sadece Tarhan’ın muhalefetiyle mücadele etmesine neden oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER