© Tanık Haber

 “Eczacılar bir kez daha yok sayıldı”

Mehmet IŞIK -MERSİN (TANIK HABER)-Mersin Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özgün Sağır, “Beyaz Reform” adı altında yürürlüğe giren yönetmelikte eczacıların bir kez daha yok sayıldığına dikkat çekerek, “Tüm sağlık çalışanlarının taban ve teşvik katsayıları güncellenirken, kamu eczacılarının oranları sabit kaldı. Kamuda görev yapan meslektaşlarımızın ekonomik şartları ve özlük hakları acilen düzenlenmelidir” dedi.

Mersin’deki eczacılar, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nün seçime denk gelmesiyle günlerini erken kutladı. Bu kapsamda Mersin Eczacı Odası tarafından Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi. Burada Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan eczacılar daha sonra odaya geçti. Oda binasında açıklama yapan Mersin Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özgün Sağır, “Bugün burada üzerimizde gördüğünüz beyaz önlüklerimizden adını alan ‘Beyaz Reform’ adı altında yürürlüğe giren yönetmelikte maalesef eczacılar bir kez daha yok sayıldı. Tüm sağlık çalışanlarının taban ve teşvik katsayıları güncellenirken, kamu eczacılarının oranları sabit kaldı. Büyük eczacı mitingine sayılı günler kala yapılan değişiklik ise, ağza bir parmak bal çalmaktan öte değildi. Beyaz reformdaki mantık, 5502 sayılı yasadaki değişiklikte de kendini gösterdi ve Kamu Eczacılarımız eşit işe eşit ücret kapsamı dışında tutularak yok sayıldı. Kamuda görev yapan meslektaşlarımızın bu ülkede refah bir seviyede yaşayabilmesi için başta ekonomik şartları ve özlük hakları acilen düzenlenmelidir. O nedenle bir kez daha hatırlatıyoruz ki; Hastanelerde akılcı ilaç politikaları uygulamak için Eczacı Şart. Hakkaniyetli, eşitlikçi ve sağlık çalışanları arasında iş barışını önceliklendiren bir yaklaşım için, sürdürülebilir bir sağlık sistemi için Eczacı Şart” dedi.

“SORUNLARIMIZ VAR AMA UMUDUMUZ DA VAR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana, eczacılık mesleğinin ülkemizin sağlık sektöründe önemli bir yol kat ettiğini, halk sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına üstün bir çaba harcadığını söyleyen Başkan Sağır, şöyle devam etti: “Eczacılar bugün olduğu gibi yarın da halkımızın sağlığına hizmet etmek adına tüm gücüyle çalışmalarına devam edecektir. Sorunlarımız var ama umudumuz da var. Kamuda, sanayide, akademide, eczanede hizmet üreten bizler hep birlikte hareket edersek, daha çok dayanışma gösterirsek her türlü sorunun üstesinden geliriz.  Biz eczacılar umudumuzu taze, mücadele gücümüzü diri tutmak zorundayız ve bunda kararlıyız.

14 Mayıs Eczacılık Günümüz Kutlu Olsun. Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER