© Tanık Haber

Güvenlik güçlerinden PKK’ya operasyon: 47 gözaltı

Mersin jandarması 'Ateşin Çocukları' olarak bilinen PKK/KCK terör örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik Mersin ve Antalya'da şafak vakti eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Mersin Polisi de 5 ilde PKK’ya darbe vurdu. Operasyonlarda toplam 47 şüpheli gözaltına alındı.

Mehmet IŞIK-MERSİN (TANIK HABER)-Terör örgütüne yönelik Mersin merkezli operasyonlar düne damga vurdu. Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre jandarma ekipleri; kamuoyunda ‘Ateşin Çocukları’ olarak bilinen, PKK/KCK terör örgütünün yayın organları üzerinden kaos ve korku oluşturmak maksadıyla ülke genelinde meydana gelen orman yangınları, molotof atma, korsan gösteri, kundaklama ve güvenlik birimlerine taşlı saldırı türü eylemleri gerçekleştirdiğini açıklayan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar yaptı. Çalışmalar sonucunda aralarında örgüte eleman sağlayan 1 kişinin de olduğu 23 şüpheli tespit edildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde tespit edilen terör örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla Mersin merkezli olmak üzere Antalya’da da sabah erken saatlerinde geniş kapsamlı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 23 şüpheli gözaltına alınırken bu kişilerin adreslerinde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıda dijital malzeme ve dokümana el konuldu. Şüpheliler işlemleri tamamlanmak üzere Mersin İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

POLİSTEN 24 GÖZALTI

Öte yandan Mersin merkezli 5 ilde PKK/KCK Terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise 24 şüpheli gözaltına alındı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin, PKK/KCK Terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Terör örgütünün gençlik yapılanması olan Devrimci Gençlik Hareketi ( DGH ) içerisinde Mersin’de faaliyet yürüten ve zayıflayan DGH yapılanmasını tekrar oluşturmaya yönelik çalışmalar içerisinde oldukları yönünde hakkında bilgiler elde edilen 16 şüphelinin;  kurdukları bir dernek adı altında illegal faaliyetlerde bulundukları, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine giren şahısların ailelerine yardımcı olmak adı altında örgütleme yaptıkları, terör örgütü faaliyetleri kapsamında ceza evinde tutuklu/hükümlü bulunan şahıslara maddi / manevi konularda destek verdikleri, bu şekilde terör örgütünün değer ailesi olarak gördüğü ve güvenli evler olarak değerlendirdiği kesimi hareketli halde tuttukları yönünde haklarında bilgiler elde edilen 6 şüphelinin ve sosyal medya paylaşımları üzerinden terör örgütünün propagandasını yapan 6 şüphelinin tespitleri yapıldı.  Şüphelileri yakalamak için Özel Harekat ekipleri eşliğinde  düzenlenen ve 190 polisin katıldığı operasyonlar drone destekli gerçekleştirildi. Operasyonlarda Mersin merkezli 23,  Ankara 2, Antalya 1, Adana 1 ve İzmir 1 olmak üzere toplam 24 şüpheli gözaltına alındı. Böylelikle polis ve jandarmanın ayrı ayrı yaptığı operasyonlarda 47 şüpheli gözaltına alınmış oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER