© Tanık Haber

Konser geliri depremzede öğrencilere burs oldu

Geçtiğimiz günlerde ‘Dayanışma Konseri’ düzenleyen Mersin Cemevi, elde ettiği gelirle depremzede öğrencilere burs verdi. Düzenlenen törenle 500 öğrenci burslarına kavuşurken Cemevi’nin bu etkinliği takdirle karşılandı.

Mehmet IŞIK-MERSİN (TANIK HABER)-Mersin Cemevi tarafından deprem felaketinden etkilenen öğrenciler için düzenlenen konserden elde edilen gelir törenle öğrencilere dağıtıldı. Burs dağıtım törenine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Cemevi Danışma Kurulu Üyeleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi katıldı. Yoğun ilgi gören etkinlik Rıza Aydın’ın deyişleriyle başladı.

ÖZYİĞİT: “AYRIM YAPMADAN HERKESE KUCAĞIMIZI AÇTIK

Ardından söz alan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, deprem sürecinde belediye olarak inanç ve mezhep ayırt etmeksizin tüm depremzedelere aynı ölçüde yardımcı olduklarını ve Mersin Cemevi’nin de bu süreçte büyük sorumluluk aldığını hatırlattı. Yenişehir Belediyesi’nin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve Mersin Cemevi’nin elini taşın altına koyduğunu söyleyen Başkan Özyiğit, şöyle devam etti: “Herkes, deprem yaralarını sarmak için mücadele etti. Bu süreçte hiçbir ferdin diline, dinine, mezhebine, inancına kimliğine, bakmaksızın kucağımızı açtık. Deprem yarası daha hala kapanmadı. Deprem sorunlarına samimiyetle elin taşın altına koyup çözüm üreten kurumlarından birisi de Mersin Cemevi’dir. Dayanışma konseri gelirlerini öğrencilere ulaştıran Mersin Cemevi’ne çok teşekkür ederiz.”

KILAVUZ’DAN ÖĞRENCİLERE: “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz da depremden sonra her türlü yardımı yaptıklarını ancak eğitim konusuna ayrıca önem verdiklerinden dolayı burs konseri düzenlediklerine dikkat çekti. Deprem sürecine ilişkin konuşan Kılavuz, Mersin Cemevi de dahil olmak üzere, ülkedeki tüm Alevi kurumlarının depremin daha ilk saatlerinden itibaren kaynaklarını ve kapılarını depremzedelere açtığını ifade etti. “Her şey deprem altında kaldı, fakat eğitim deprem altında kalmamalıdır” şiarıyla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Kılavuz, “ Sayı olarak tartışmalarda 500 öğrenci fikri kabul gördü. Burs Konserine Sayın Musa Eroğlu, Ender Balkır, Ayfer Vardar sanatçılar bu konserde yer alacaklarını bildirdiler. Bu konser için 10 bin bilet dağıtımını hedefledik. Yurt içinden ve yurt dışından hayırsever canımız anlamlı destek sundular. Nihayetinde 500 öğrencimize burs verebildik. Buradaki öğrenci canlarımızı her zaman burada mihman etmek için çağırdık. Cemevi olarak her zaman bir sıkıntı veya bir sorununuz olursa yanınızda olduğumuzu bilmeniz için çağırdık.”

 

“MERSİN CEMEVİ İNSANLARI BİRLEŞTİRDİ

 

Depremden etkilenen Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisi Canan Bağcı ise, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, “Depremin üçüncü günü Mersin’e geldik. Mersin’in bize kucak açması bizim için çok özel durumdu. Mersin Cemevi’nin evrensel yaklaşımıyla Cemevi’ne gelen herkese mezhep ayrımı yapmadan evrensel bakarak insanları birleştirdi. Başta Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz ve çalışanlarına başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere bursları verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER