© Tanık Haber

‘’Mersin evladına sahip çıktı’’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, özel bir televizyon kanalında seçime dair değerlendirmelerde bulundu. Başarır, seçim sonuçlarının beklenen sonuç olmadığını vurgularken, Mersin’in CHP’ye göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederek, ’Mersin, tüm olumsuzluklara rağmen evladına sahip çıktı, elbette bu yeterli mi, değil” dedi.

MERSİN (TANIK HABER)-Seçimlerin ardından Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın “Medya Mahallesi” adlı programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ‘’Mersin’e çok teşekkür ediyorum çünkü Mersin’de 2018 seçimlerinde yüzde 25 civarında bir oyla 3 milletvekili çıkardık ve CHP ikinci partiydi, bugün yüzde 32 civarında oy alarak 5 milletvekili çıkardık” diye konuştu. Başarır, partinin sokakta ve Mersin’in her ilçesinde inanılmaz bir karşılık gördüğünü söyledi. Başarır, “Mersin, tüm olumsuzluklara rağmen evladına sahip çıktı, elbette bu yeterli mi, değil. Şimdi 2.tur sürecini yaşıyoruz, Türkiye bir an önce toparlanmalı. Henüz seçim sonuçlanmadan balkon konuşması yapan bir Cumhurbaşkanı var, seçim boyunca da iftiralarla, kirli algılarla uğraştık’’ şeklinde konuştu.

‘’DEVLETİN TÜM İMKANLARI KULLANILDI’’

CHP’li vekil, Bakan Nureddin Nebati’nin Mersin’den milletvekili adayı olmasına ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Devletin tüm imkanlarını kullandı, seçim yasaklarından saatler sonra araçlarıyla şehirde tur attılar. Seçmen baskı altına alındı.”

“HALK KİRLİ ALGIYA YA DUR DİYECEK YA DEVAM ET DİYECEK”

“Seçimleri çok zor şartlar altında götürdük” diyen Ali Mahir Başarır, “Fakat ben gençlere söyledim; Şu an büyük boy bir kahveyi 100 TL’ye içiyorsunuz, yarın 300 TL’ye içmek istemiyorsanız düşünün dedim” diyerek ekonomik dar boğazı özetledi. Başarır sözlerinin devamında, “Türkiye’nin şu an inanılmaz bir sefaletin, haksızlığın ve yolsuzluğun içine  sürüklendiğini görüyorum. Bir kez daha halkımızı uyaracağız, bu kirli algı sürecine ya ‘devam et’ diyecekler ya da ‘dur’ diyecekler. Hala bir şansımız var çünkü 15 gün sonra iktidar tekrar seçilirse, korkunç bir zam yağmuru, yoksulluk, tahliye davaları, icralardaki milyonlarca insanın hali daha da kötüye gidecek. O yüzden mücadelemizi sürdüreceğiz, toplamda Mersin’de 650 bin adım attım, 238 tane toplantı, yürüyüş ve gezi düzenledik. Aynı şeyi bu 15 gün boyunca da yapmaya devam edeceğim. Artık uyanmalıyız, ikinci turda her şeye rağmen Türkiye’nin bir şansı daha var. Mersin’de milletvekili seçimlerinde bir başarı mevcut, halk bazı konularda gerçekten kendisine yakın olan, kendisine dokunan, sokakta olan, kendisini savunduğunu hissettiği insanlara karşı bir ilgi gösteriyor. Bunu açıkça görüyoruz. Ak Parti’ye 9 puan fark attıysak, 3 milletvekilimiz çıktıysa, demek ki doğru isimlerle çıktık. Mersin, dokunulmazlığı kaldırılan, haksızlığa uğrayan bir kişiye sahip çıktı. Halka dokunmak, yanında olmak ve etkin bir mücadele vermek bunu anlatmak sonuç veriyor, son olarak 2.turda da biraz daha oyumuzu artırıp, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 60 bandını bulursak, her şey daha güzel olacak. Ben, Mersin adına görevimi yapmış olduğumu düşünüyorum”  ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER