© Tanık Haber

Şampiyonluk sevincini paylaştılar

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Yılbor Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit Yeni Mersin İdman Yurdu'nun şampiyonluk sevincine ortak oldular

 

MERSİN (TANIK HABER)-Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Yeni Mersin İdman Yurdu’nun Yomraspor’u 5-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan ettiği hafta sonundaki karşılaşmayı tribünden izledi. Başkan Gültak, “Tüm futbolcularımızı, teknik heyetimizi ve yönetimimizi tebrik ediyor, takımımıza 2’nci Lig’de başarılar diliyorum” diyerek takımın ve taraftarın şampiyonluk coşkusuna ortak oldu.

“GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”

Yılbor Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım ise yaptığı yazılı açıklama ile şampiyonluğu kutladı. “Kentimizin takımı Süper Lig’e çıkana kadar Mersin’in tek yürek olması gerekiyor” diyen Yıldırım, şunları kaydetti: “Ticari faaliyetleri ile Türkiye sıralamasında ilk 10’da yer alan kentimizin, sportif alandaki en önemli temsilcisi Yeni Mersin İdmanyurdu’nun 3. Lig’den 2. Lige çıkması kentimiz adına büyük bir başarıdır. Bununla birlikte Mersin’in asıl hak ettiği yer Süper Lig’dir. Yeni Mersin İdmanyurdumuzun bir an evvel Süper Lig’e çıkabilecek yapılanmayı tamamlaması ve 2. Lig’de emin adımlar ile şampiyonluğa koşmasını temenni ediyorum. Şampiyon takımımızı ve şehrimizi bir kez daha gönülden tebrik ediyor, stadı doldurarak son dakikaya kadar takımına destek veren taraftarlarımızı kutluyorum.”

“MERSİN’İN TAKIMI SÜPER LİG’E YAKIŞIR”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit de Mersin İdmanyurdu’nun kentin en önemli lokomotiflerinden birisi olduğuna dikkat çekerek Mersin gibi gelişmiş bir kentin takımının 3. Lig’de olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.  Koçyiğit, “Cumartesi günü statta gördük ki Mersin’in taraftarı Süper Lig’de bile bazı takımlarda yok. Futbolcuların ilk 15 dakikada sergilediği performans maçın mutlak galibiyet ile tamamlanacağının açık göstergesiydi. Maç sonunda şampiyonluğu hak ettiğimizi 5-1’lik net skor ile gördük. Asıl iş şimdi başlıyor. Kent olarak şampiyonluk rehaveti yaşamadan, önümüzdeki yılın planlaması bir an önce başlatılmalı ve 2. Lig’de kalıcı bir ekip olmadan direk 1. Lig’e oradan da Süper Lig’e çıkmanın alt yapısı sağlanmalı. Mersin, Mersin’in takımı Süper Lig’e yakışır” ifadelerini kullandı.

“BU TAKIM SÜPER LİG'E YAKIŞIR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Yomraspor’u 5-1 mağlup ederek 2. Lig’e yükselen Yeni Mersin İdman Yurdu’nu tebrik etti. “Mersin İdman Yurdumuz, 100. yılında inşallah Süper Lig’de olacak” inancını yineleyen Başkan Yılmaz; “Şehrimizin takımına inancımız tam, hep birlikte el ele vererek yükselteceğiz dedik. Şükürler olsun şampiyon olduk. Yeter ki bir ve beraber olalım” dedi. TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, son maçta evinde konuk ettiği Yomraspor’u 5-1 yenerek şampiyon oldu. Karşılaşmadan galip ayrılan Mersin temsilcisi, puanını 68’e yükselterek, grubunu ilk sırada bitirdi.

“ŞAMPİYONLUĞUMUZ HAYIRLI OLSUN”

Başkan Yılmaz, Yeni Mersin İdman Yurdu’nun; yönetimiyle, teknik heyetiyle, futbolcuları ve taraftarlarıyla bu şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiğini kaydederek, başarılarının devamını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER