© Tanık Haber

Suç duyurusunda bulunmak isterken gözaltına alındı

MERSİN (TANIK HABER)-Mersin’de tek kişilik eylemleriyle bilinen ve kendisini şiir düşünürü şair olarak tanımlayan aktivist Oktay Avcu, sahte montaj videolarıyla halkı kin ve tahrike teşvik ettiği iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmak için gittiği adliyede gözaltına alındı.

Daha öncede birçok suç duyurusu ve eylemlerle adından söz ettiren Aktivist-Şair Oktay Avcu, bu kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmak için dün sabah saatlerinde adliyeye gitti. Avcu, Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi: “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın ve TV yoluyla sahte beyanda bulunmak, sahte montaj videolarıyla halkı kin ve tahrike teşvik etmek, ötekileştirmek, karşılıksız vaatlerle halkı kandırmak, halkı yanıltmak, dolandırmak, faizi düşürdüm deyip, halkı özel bankalara tefeci zihniyeti soydurmak, genç girişimciye 500 bin lira teşvik kredisi deyip başvuranları her aileden bir kişi bahanesiyle engellemek suretiyle kişilerin birey olma haklarını, özgürlüklerini ellerinden almak, hayallerini çalmak. Suçlarından yargılanmasını ve gereğinin yapılmasını bir TC vatandaşı, bir yurttaş olarak bilgilerinize sunarım.

GÖZALTINA ALINDI

Avcu, dilekçeyi vermesinin ardından savcılık talimatıyla polisler tarafından gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadesi alınan Avcu’nun, tutuklama talebiyle mahkemeye çıkması bekleniyor. Öte yandan Avcu’nun gözaltına alınırken, “Suç duyurusunda bulundum, suçlu olarak beni aldılar. İhbar ettiğim kendim değildim. Montaj, iftira ve yalan siyasetine karşı bir yurttaşlık görevim var onu yerine getiriyorum, polyanacılık oynamaya gerek yok yürüdüğümüz 20 yılın sonunda geldiğimiz yer burası” dediği öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER