© Tanık Haber

Tarsus’u adaysız bırakan uyanıklık

Aday olacağım deyip olmadı, başka partinin adayını destekledi…

Son güne giren seçim süreciyle birlikte Mersin siyaseti son derece ilginç olaylara sahne olmaya devam ediyor. Partisine küserek en fazla bağımsız adayın mücadele ettiği seçimlerde bu kez ‘Adaylık başvurusunu bilinçli olarak yapmadığı gerekçesiyle’ ihraç olayı yaşandı. Demokrat Parti Mersin İl Başkanlığı, partisinin Tarsus İlçe Başkanı ve Adayı Abdullah Kemal Aker’i ihraç etti. 
DOĞA SOLUĞAN
Demokrat parti Mersin İl Başkanı Halil Yalın tarafından dile getirilen iddialara göre Tarsus İlçe Başkanlığı görevinden Tarsus Belediye Başkan Adaylığı nedeniyle istifa eden Abdullah Kemal Aker, adaylık için gerekli evrakları ve imzaları alarak Tarsus’a döndü. Son başvuru tarihi olan 20 Şubat 2024 tarihinden önce Tarsus İlçe Seçim Kuruluna adaylık belgelerini verdiğini söyledi. 
Aker’in sözü üzerine Demokrat Parti İl Başkanlığı, Tarsus Belediye Başkan Adayı olarak Aker’i resmi kanallardan ve sosyal medyadan duyurdu.
Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. İddialara göre son ana kadar adaylık belgeleri elinde olmasına rağmen seçim kuruluna başvuru yapmayan Aker, Demokrat Parti’nin Tarsus’ta farklı bir aday çıkarmasının da önüne geçti. 
Yaşanan süreç sonrası Tarsus’un adaysız kalması üzerine Demokrat Parti İl Disiplin Kurulu Abdullah Kemal Aker’in partiden ihraç etti.

MHP’Lİ TAT’IN SEÇİM ÇALIŞMALARINA DESTEK VERDİ

İhraç edilen Aker de, yaşanan sürecin ardından Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat adına seçim çalışmalarına katılmaya başladı. Afiş bastırarak “Demokratlar Mahmut Tat için bir araya geliyor” şeklinde seçim çalışmalarına aktif olarak katılan Aker, resmi olarak adaylık statüsünü kazanmamış olmasına karşın imza olarak da “Demokrat Parti Tarsus E. İlçe Başkanı ve Demokrat Parti Tarsus E. Belediye Başkan Adayı” ibarelerini kullanmaktan da geri durmadı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER