© Tanık Haber

Tekli, “Yaptıklarımız teminattır”

(TANIKHABER) Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, yaklaşan seçimler öncesinde bir açıklama yaparak, ‘1993'ten 2023'e kadar 30 yıldır bir çocuk gibi büyüttüğümüz MTOSB, büyük Türkiye’nin başarı örneği olmuştur. Daha yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ dedi.

OSB’lerde 4 yılda bir seçim yapıldığını ve bu seçimlerde aday olmanın tüm sanayicilerin demokratik hakkı olduğunu ifade eden Başkan Tekli, “MTOSB’de bugüne kadar yapılan tüm seçimler demokrasi şöleni havasında seyretti. Bu seçimin de çıkacak tüm listeler arasında barışçıl bir şekilde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

‘İçerisinde bulunduğum tüm yönetim kurullarının bugüne kadar aldığı kararlar sanayicilerimizin faydasına olan ve olacak kararlardır’ diyen Tekli şunları söyledi; “Bugüne kadar attığımız tüm adımlarda sanayicilerimizin hakkını gözettik. Ayrıca yönetiminde bulunduğum Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) içerisinde de sanayicilerimizin faydasına olan kararlar alınmasına vesile oldum. Bizler hem üreten, hem de üreten bölgeleri yöneten OSBÜK yöneticileri olarak sanayicilerimizin yaşadığı sorunları ilgili bakanlıklara ileterek çözüm üretilmesi yolunda adımlar attık. OSBÜK Yönetiminde bulunmam vesilesiyle mevzuatı çok yakından takip ediyorum. Bölge Müdürlüğü olarak da sanayicilerimiz lehine değişen yasaları direkt olarak sanayicilerimize aktararak onların da faydalanmasını sağladık. Bugüne kadar yaptığımız tüm işlemler OSB mevzuatının sanayicilerimize tanıdığı haklar çerçevesinde olmuştur. Bakanlık tarafından denetlenen bir kurumun bunun aksini yapması da mümkün değildir.”

’25 FİRMA İLE ÇIKTIĞIMIZ YOLDA 220 FİRMAYA ULAŞTIK

Başkan Tekli, ‘1993 yılında 380 hektarlık bir alan üzerinde 25 firma ile kurulan bölge, 2023 yılı itibari ile 756 hektar alanda, 3 ayrı bölgede, 220 firmamız ile güçlü bir aile olarak faaliyet göstermekte.  4. ve 5.  Bölgenin de ailemize eklenmesiyle, kurulduğunda 380 hektar olan bölgemize son 10 yılda 704 hektar alan daha dâhil edilerek 1.084 hektar yüzölçümüne ulaşacağız. Karma OSB olan bölgemiz; 14 ayrı sektörde faaliyetlerine devam etmekte. MTOSB gelişim hızı ve verdiği hizmetler ile bölgenin cazibe merkezi haline geldi’ dedi.

 ‘MTOSB’NİN KARİYER DÖNEMİ BAŞLADI’

‘Biz MTOSB’yi çocuğumuz gibi büyüttük’ diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tekli, ‘Biz bölgemizin önce sağlıklı büyümesi için uğraştık. Alt yapısı, güvenliği, itfaiye müfrezeleri, sağlık ocağı, camisi, arıtma tesisleri, model fabrikası, lisesi, yüksekokulu, spor kompleksleri ve daha sayamadığımız birçok hizmet alanları ile artık MTOSB kariyer dönemine hazır 30 yaşında genç bir delikanlı. Bundan sonra da yapacak çok işimiz var. Ama en önemli işimiz ‘büyük Türkiye’nin başarı örneği’ olarak gösterilen MTOSB’nin, Mersin’in yatırım alanı ihtiyacını tek başına karşılayabilecek bir sanayi üssü olabilmesidir. Yatırım için bekleyen 300’e yakın sanayicimizin yer ihtiyaçlarını karşılamak önümüzdeki dönemin en önemli sorumluluğudur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER