© Tanık Haber

“Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Adana'da ‘Millet Buluşması’na katıldı.

Kılıçdaroğlu toplantıda madde bağımlılığı ile mücadele eden ailelerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantıdaki konuşmasında, “Benim bu millete sözüm var. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğumda ilk yapacağım iş bu uyuşturucu baronlarının kökünü kazımak olacak” dedi.

”Her ailenin bütçesine göre uyuşturucu satılıyor”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”En fakirinden en zenginine kadar her ailenin bütçesine göre uyuşturucu satılıyor. Böyle bir pazar olur mu? 80 milyon insan zehirleniyor burada” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da düzenlenen 'Millet Buluşmasında' uyuşturucu bağımlıların aileleriyle bir araya geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Öyle bir illetle karşı karşıyayız ki bu illet ile mücadele etmek zorundayız. Eğer bir evde bir uyuşturucu bağımlısı varsa annesi, babası, çocuğunun evladının uyuşturucu kullandığını başkasının bilmesini istemiyor. Öyle bir musibet ki bulaştığı anda evde, mahallede, şehirde huzuru bırakmaz. O nedenle, bu konuda yaptığım bütün araştırmalarda, bütün gözlemlerde bu acı tabloyu yaşayan ailelerde, zaman zaman bir araya geldiğimizde, onların gözlerinden, onların seslerinden, davranışlarından anlıyorum ve bunun bir siyasi tercih olduğunun da altını çizmek isterim” dedi. Uyuşturucu illetinden çocukları kurtarmak gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ”En fakirinden en zenginine kadar her ailenin bütçesine göre uyuşturucu satılıyor. Böyle bir pazar olur mu? 80 milyon insan zehirleniyor burada. Bizim evlatlarımız, çocuklarımız zehirleniyor burada ki her anne için evladın ne olduğunu hepimiz biliriz. Anneler evlatları üzerine titrerler. Ayağına taş değmesin derler. Aman karnı aç mıdır tok mudur derler. Aman yemeğini zamanında yedi mi aman güzel bir evlilik yapsın güzel torunlarım olsun, bütün anneler böyle bir beklenti içerisindedir ama bu beklentinin dışına çıkıp uyuşturucu illeti ile tanışınca farklı bir dünya çıkıyor ortaya. Bunun mücadelesini yapmak zorundayız. Ve beraber yapmak zorundayız. Mücadele nasıl olacak? Bir, uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağız. Benim bu millete sözüm var, Allah nasip eder sizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğumda ilk yapacağım iş uyuşturucu baronlarının kökünü kazımak olacak. Hiçbirisini Türkiye’de tutmayacağım. Fakiri, zengini, bütün evlatlarımızı zehirlediler. Hepsinin kökünü kazıyacağım. Hepsini dışarı süreceğim. Buradaysa hepsini yakalayıp hapse attıracağım. Böyle bir rezalet olmaz. Bunun yolu sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanacaksınız. O evlatlar hepimizin evladıdır. Bir annenin, babanın yaşadığı dram, hepimizin ortak dramıdır. Onun başına gelen yarın bizim de başımıza gelir, evladımızın da başına gelebilir. Bu memlekette huzur istemiyor muyuz? Beraber yaşayacaksak huzur içinde yaşayacaksak bu laneti bu topraklardan temizleyip atmak zorundayız” sözlerine yer verdi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından salondan ayrılarak dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa selam verdi. Çevrede bulunan apartmanlarda ise vatandaşlar balkona çıkarak cep telefonuyla o anları kaydetti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER