Akın Akınözü 22 Eylül 1990 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Akın Akınözü 32 Yaşındadır.  Akın Akınözü boyu 180 olup 74 kilo civarındadır. Durumu iyi olan bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Çocukluğundan itibaren başarılı bir eğitim hayatı olmuştur. Özellikle küçük yaşlardan itibaren belirlemiş olduğu hedefler ve planlar doğrultusunda ileriye dönük büyük hedefleri olmuştur. Hayatı boyunca hayallerinin peşinden koşmuştur. TED Ankara Koleji (Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji) Matematik Fen Bölümü mezunu olarak lise hayatını tamamlayan Akın Akınözü, Üniversite için, Santa Monica College, Los Angeles ve General Studies UC Berkeley Applied Math alanında da yüksek eğitimini tamamlamıştır.  Daha sonrasında annesi Özlem Akınözü’ün ısrarı ve yönlendirmesi ile kariyer hedeflerini oyunculuktan yana kullanmış ve CRAFT Oyunculuk Atölyesinde oyunculuk üzerine eğitim alarak oyunculuğa doğru adım atmıştır.
 
Oyunculuk eğitimini tamamlarken aynı zamanda oyunculuk alanında daha profesyonel olabilmek için tiyatro yazmaya başlamıştır. İlk olarak 2014 yılında yer almış olduğu Azrail isimli sinema filminin kadrosunda yer alarak oyunculuğa adım atmıştır.
 
Akın Akınözü ayrıca 2015 yılında Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi kadrosuna girdi ve Beren Saat, Ekin Koç, Berk Cankat ve Mete Horozoğlu gibi isimler ile birlikte oynayan genç sanatçı bu dizide İvan/Ali karakterini canlandırmıştır. Genç oyuncu 2016 yılında Arkadaşlar İyidir dizisinde Yunus Karakterine can verirken, 2017 yılında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Ömer karakterini canlandırdı. Ardından 2017- 2018 tarihlerinde yayınlanan Aslan Ailem dizisinde Murat karakterini canlandırarak izleyici karşısına çıkmıştır. Akın Akınözü son olarak ise ATV ekranlarında yayınlanan ve beğeni ile izlenen Hercai dizisinde Miran Aslanbey karakterini canlandırmaktadır.
 
Mardin’in Midyat ilçesinde çekilen Hercai dizisinde, Aslanbey Ailesinin soyunu devam ettirecek tek kişi olan Miran Aslanbey, babaannesi Azize Aslanbey tarafından çocukluğundan beri intikam masallarıyla büyütülmüş, soğuk, mesafeli ama aynı zamanda güçlü ve zeki bir adamdır. Bir intikam uğruna düşman olarak bildikleri Şadoğlu Ailesinin kızlarından ailenin intikamını almak isterken intikam ateşi üzerine imkânsız olan bir aşk başlamıştır. 
 
Şu an 32 yaşında olan Akın Akıözü'nün sevgilisinin kim olduğu ise en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Fakat Akın Akınözü, kariyerinde basamakları hızla tırmanırken aşk hayatını pek göz önünde tutmuyor. Bu sebeple bir sevgilisinin var olup olmadığını bilemiyoruz.
 
Akın Akınözünün annesi Özlem Akınözü ise başrolünü Gupse Özay'ın üstlendiği Deliha filminin oyuncu kadrosunda yer almıştı. Akın Akınözü, Payitaht Abdulhamid dizisinden bu yana 40 kilo vererek şu an 76 Kg ağırlığındadır boyu ise 180 cm ve Oğlak burcudur.
 
Ancak Akın Akınözü'nün kariyerindeki dönüm noktası Hercai dizisinde canlandırdığı Miran Aslanbey karakteri ile oldu ve çok daha büyük kitleler tarafından tanınmasını sağladı. Hercai dizisi ile birlikte dizinin çekildiği Mardin’in etnik kimliğine uymak adı ile oynağı karaktere göre imaj değişikliği yaparak, saçlarını ve sakallarını uzatıp, şivesi, tavırlarıyla bambaşka bir kimliğe bürünen Akınözü, Instagram'da hızla yükselen takipçi sayısıyla şu anda 2 milyonu geçtiği görülen bir isim haline geldi.
 
 
Akın Akınözü, güçlü, sakin, tedbirli ve inatçı bir kişiliğe sahiptir. Ayrıca Fitness’la ilgilenen Akın Akınözü, kendisi için sporun çok önemli olduğunu belirtiyor. Her an okumaya da zaman ayırmaya çalışan genç oyuncu, ailesi ve arkadaşlarıyla zaman geçirmekten de ayrıca çok keyif alıyor.
 
Akın Akınözü için oyunculukta görüntü ve yetenek birbirinden ayrılmaz bir ikilidir. Oyunculuğu bir işçilik olarak benimseyen ve kendisinin de bu işçilikte ustalaşmak istediğini belirterek bu başarı içinde her ikisinin olması gerektiğini düşünüyor