© Tanık Haber

KEDİLERE ŞEFKATLE BAKIYOR

Çocukluğundan beri kedi baktığını söyleyen 68 yaşında Levent Coşar, sokak kedilerine ev sahipliği yapıyor.

Raziye ERDEN

Mersin’de, elektronik malzemeler satan 68 yaşındaki Levent Coşar, kedilere evladı gibi bakıyor. Coşar’ın, Akdeniz İlçesine bağlı Kültür Mahallesi’nde bulunan işyerine, sokakta yaşayan bir kedi doğum yaptı. Yavru kedilere kıyamayan Coşar, onları dükkanına aldı ve bakımlarını yaptı. 40 yıldır kedi beslediğini ifade eden Coşar, şu anda iki tane anne kedisini olduğunu ve sürekli doğum yaptıklarını belirtti. Çocukluğunda da annesinin 20 kedisi olduğunu kaydeden Coşar, adeta ‘kedilerin dedesi’ olmuş durumda. Çevre esnafının da kedileri sevdiğini ve beslediğini söyleyen Coşar, bir tek mama alırken zorlandığına dikkat çekti.

“ÇOCUĞUM GİBİ BAKTIM”

Çocukluğundan buyana kedi baktığını söyleyen Coşar, “Annem ‘deli’ kedici. Bir evde 20 kedi, öyle büyüdük. Kedilere tuvalet eğitimi nasıl verilir, anne kedi bırakıp giderse nasıl beslenmeli hepsini bilirim. Yaşım 68, 50 senedir kedilerin içindeyim. Kedi, köpek hayvan hiç fark etmez hepsini severim. Sokak kedisi geldi, burada doğum yaptı. Çocuğum gibi baktım, iki anne kedim var; birinin ilk doğumunda 4 yavrusu, diğerinin 3 yavrusu oldu. Anne kedinin birini 10 günlükken annesi bıraktı. 7 yaşına geldi neredeyse, 3 defa doğum yaptı.

“BAKAMAZSANIZ EĞER GERİ GETİRİN”

Biraz büyüdükleri zaman sahiplendiriyorum. Hatta kedi yavrularını alanlara ‘bakamazsanız eğer geri getirin’ diyorum. Sahiplenen hayvanseverlere parazit hapı, yem de veriyorum. Kedilerin bakımını nasıl yapacaklarını anlatıyorum. Dükkan da bakımları zor olmuyor, zaten esnafta alıştı, onlarda seviyor. Bir tek mama alırken zorlanıyorum. 1,5 kilo paket mama 180 TL. Hazır et kedi maması 22 TL olmuş, her gün mecburen alıyorum, iki tane anne kedi var. Ete de alıştılar, bir an önce büyüsünler diye bende alıyorum” dedi.

“BİZİ HERKES SEVİYOR”

Kedilere çevre esnafın da alıştığını ve çok sevdiğinin belirten Coşar, “Bizi herkes seviyor. Kedilerim biraz yüzsüzler komşulara gidiyorlar. Ağzına bir bakıyorum bir parça et almış gelmiş. Mahallenin de kedileri oldular. Beyaz kedi mahalle mahalle geziyor” diye konuştu.

Sokakta yaşayan kedilere herkesin yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Coşar, “Kediler güzel hayvanlar. Allah bereketini gönderiyor. Her türlü hayvana yardımcı olsunlar. Onlar da Allah’ın bir kulu, ağzı var dilleri yok. Hayvanların gözlerine baksınlar, ekmek mi? Su mu? istiyor anlasınlar” diyerek hayvanseverlerin duyarlı olmasını istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER