Ülkemizde rehabilitasyon merkezlerinin açılması 2007 yıllara rastlar. Bilgi, beceri geliştirici destekle olur 5580 sayılı öze eğitim uygulaması gerçekleşmiş. Yeterli elaman bulunmadığı yönünde bilgiler vardır. Daha önce otistik hiperaktif olan çocukların öğrenci velileri evlerinde çocuklarını bağlayarak davranışlarına müdahale ediyorlardı. Bu tür konuların önlenmesi amacıyla Milli Eğitimbu çocukların hem fiziksel, hem de ruhsal eğitimini sağlayacak adımlar attı. Milli Eğitim Bakanlığına ayrıca teşekkür ederim.
Ancak mantar gibi özel eğitim okulları açılmaya başladı. Akademik öğrenciler alındı ama hedefte öncelikle otistik hiperaktif down sendurumlu vs. öğrencilerin eğitim alması düşünülüyordu sonra yeni mezun öğretmenler bir 160 ve 162 saat kurstan sonra eğitim vermeye başladı Tamam iş bulamayan tayini çıkmayan kurslardan sonra öğretmenliğe başladılar. Buraya kadar güzel öğrenci öğretmen iletişimi, kurum sahiplerinin konuya yaklaşımı ne ölçüde değerlendiriyor parasal mı ticarimi bilinmiyor. Kurum açanların mutlaka eğitimi bilmesi gerekir. Parası olan kurum açıyor ne olursan ol yeter ki paran olsun.
Bende diyorum ki
İlçelerdeki bu özel kurumların ders yazılıp yazılmama kursun 220 çıkması ki eva sistemiyle tatbikatsız neyi değiştirir yetkililere soruyorum. Bir ekmeği bile pişirmeden hamur olarak yiyemezsiniz Her ilde bir tanede olsa Milli eğitim Bakanlığı’nın bu tür rehabilitasyon merkezleri açmasını öneriyorum.
YAĞIR EŞEK
Yoksa semerin eğer
Eşek yağır derler
Yağır eşeğe kim biner.
Yorum Yazın
Facebook Yorum