Böyle bir ülke mi istiyorsunuz?
Emperyalist ülkelerin işgali ile başlayan sömürü düzeni.
Dünya’nın paylaşılması için yapılan Dünya savaşları.
Otokratik ve monarşik ülkelerin sistemi ve çağdışı düzenleri.
'Feodal, gerici, ırkçı, şovenist ve emperyalizmin iş birlikçilerinin dinci, aşiret ve antidemokratik sistemiyle çağdışı, kölecilik sistemiyle, cinsiyetçi, mezhepçi ve ezen sınıfların tahakümü etiği dönemlerden, ilerici, sanayi devrimi ile başlayan eğitim, demokratik, insan haklarına dayalı, hukuk öncelikli devlet sistemine, ulaşmanın temel taşları.'
'Ancak bunlardan yararlanamayan ve feodal sistemin dışına çıkamayan bir imparatorluğun 1. Dünya savaşındaki mağlubiyeti sonrası işgal edilmesi ve buna karşı koyan Kuvayi Milliye Hareketinin Ulusal Kurtuluş Hareketi, dünyada yepyeni bir dönem başlattı.'
Osmanlı İmparatorluğunun iş birlikçi yönetimi M. Kemal öncülüğünde başlayan Anti Emperyalist, Ulusal Kurtuluş Hareketi ile her şeyin gözden geçirileceği ve emperyalizmin bütün düşünce uygulama ve yıllarca devam eden yapısını yerle bir etti.
Bunu başlatan M. Kemal ve arkadaşlarıdır.
*M. Kemal ve arkadaşları ilk kez Emperyalizme karşı Samsun'da 1919’da başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşı başlattı.
*Bu hareket ilk defa kongrelerle düşünce ve fikirsel temelleri oluşturdu.
*Kongrelerden sonra bir meclis kuruldu. Bu meclisin öncülüğünde yasalar ve kanunlarla yeni bir halkın devlet ve yönetimi inşaa edildi.
*23 Nisan 1920’de BMM kuruldu.
*Mecliste duvara; 'HAKİMİYET BİLA KAYDÜ ŞART MİLETİNDİR'.(Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.) şiarı yazıldı.
*İşgal kuvvetlerin top sesleri Ankara ya geldiğinde BMM çalışmalarına yasa kanun ve kararnamelerin alınması ve yürürlüğe sokulmasıyla hem devlet geleneğini hem de işgal kuvvetlerine karşı kurtuluş savaşını 'Yasama -yürütme- yargı' temeleri ile devlet vasfını hayata geçirdi.
*30 Ağustos 1922’de başlayan taaruz ve ülkenin işgal kuvvetleri arındırılması,
*Lozan Anlaşması ve Misakı Milli sınırlarının çizilmesi,
*29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet İlan edildi,
*İnsan Hakları,
*Medeni Yasası,
*Seçme ve Seçilme Hakkı,
*Kadın Hakları,
*Çok Partili Sisteme Giriş,
*ABK Üyeliği,
*AİHK imzalayarak başvuru ve kabulü, ...
Aşağıda sıralanacak onlarca maddeyi ekleyebileceğimiz sebeplerden yola çıkarak ülkemiz yıllarca nasıl tanımlanırdı.
T C Devleti: ''Yasama, Yürütme ve Yargı' erklerin bağımsız olduğu dil, din, mezhep, ırk, renk, bölge, cinsiyet, sınıf, yaş farkı gözetmeyen, insan haklarına dayalı, parlamenter sisteme dayalı, bir hukuk devletidir'.
Ancak bu sabah hepimizin oturup kendini ayıplayacağı bir sabaha uyandık.
Başta aydınlar olmak üzere ülkemizin geleceği için hayatını kaybeden ve bize modern bir ülkenin temellerini atanların demokrasi kazanımları başta olmak üzere bütün kazanımları gasp eden bir yargıtay darbesi ve mecliste çoğunluğu sağlayan bir ittifakın mevcut Anayasa’yı hiçe sayarak onun kararlarını tanımaması ile birlikte yeni bir karanlık döneme girilmiştir.
12 Mart 1971,
12 Eylül 1980,
15 Temmuz 2016’da olduğu gibi.
Bu karanlık dönemi kabul mü edeceğiz.
Bir Ortadoğu yada otokratik monarşist çağdışı bir karşı devrimin Tebdil Tağyir ve İlga etiği bir Anayasa düzeni yerine bir devlet kurulmasına izin mi vereceğiz?
Bundan sonraki vatansever, çağdaş TC devletinden yana olanlar ile karşı olanların arasında oluşan saflara göre ülkemizin geleceği şekillenecektir.
Seçilmiş Can Atalay hakkındaki uygulamalar şahsi bir kişi hakkındaki, sonuçları değil bir devletin Anayasal düzenine karşı yapılan bir darbe olarak olağanüstü bir döneme girilmiştir.
Bu karanlık dönem daha karanlık bir belirsizliğin süreceği anlamına gelir.
Kalın sağlıcakla
Yorum Yazın
Facebook Yorum